Scream For Me Sarajevo – filmska projekcija / 06/06/21 VIB Garden

NEDJELJA 06.06.2021. | Ljetni vrt | 20:00h
VINTAGE INDUSTRIAL BAR I UDRUGA „TOČKA KULTURE“ PREDSTAVLJAJU:
„SCREAM FOR ME SARAJEVO“
Vintage Industrial Bar i Udruga „Točka kulture“ kreću zajedničkim snagama s novim filmskim projektom „Rocument u VIB-u“ koji će otvoriti s projekcijom fantastičnog dokumentarnog filma „Scream For Me Sarajevo“, autora Jasenka Pašića i redatelja Tarika Hodžića, u produkciji Prime Time Production.
„Scream for Me Sarajevo“ zapanjujuća je priča najnevjerojatnijeg koncerta kojeg je 1994. u opkoljenom Sarajevu održao Bruce Dickinson, pjevač kultnog heavy metal benda Iron Maiden.
U film su se uspjeli uklopiti svi segmenti i akteri ovog događaja koji je na trenutak sve građane Sarajeva sklonio od ratnih strahota i užasa.
„Scream For Me Sarajevo” predstavlja jedan od najznačajnijih dokumentarnih filmova o opsadi Sarajeva.
Na Sarajevo Film Festivalu „Scream For Me Sarajevo“ osvojio je najveću ocjenu publike svih vremena, a od tada je prikazan na 20 festivala širom svijeta i osvojio 10 različitih nagrada.
U sklopu aktivnosti projekta “Rocument u VIB-u” prikazat će se široj publici izbor od osam značajnih hrvatskih i svjetskih glazbenih dokumentaraca nezavisne produkcije koji su prethodnih godina obilježili filmsku industriju i glazbeno-kulturnu scenu.
Važan segment ovog projekta je i besplatna radionica produkcije glazbenih dokumentarnih filmova s kojom krećemo ubrzo u Vintage-u.
Program i projekcije su u potpunosti besplatni za sve gledatelje/ice i posjetitelje/ice.
Cjelokupan program „Rocument u VIB-u“ će se održati uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera i na otvorenom prostoru u vrtu Vintage Industrial Bar-a.