Earth: One Amazing Day / dokumentarac | 20/09/20 VIB Garden

Evo vam savršenog filma za pogledati u Vintage vrtu. BBC donosi priču o jednom danu te prati izlazak sunca s najviših planina, preko udaljenih otoka pa sve do egzotičnih i urbanih džungli.

NEDJELJA 20.09.2020 | Earth: One Amazing Day – besplatna projekcija @Vintage Garden | Start 21:00 | Upad: lay low & chill

FB: https://www.facebook.com/events/665103550800318/

Zapanjujući kadrovi koje omogućava najmodernija filmska tehnologija svoju publiku osobno upoznaju s nezaboravnim glavnim junacima ove priče: malom zebrom koja očajnički želi prijeći nabujalu rijeku, herojskim pingvinom koji se upušta u smrtonosnu avanturu kako bi nahranio svoju obitelj, krdom glavatih ugljarki koje vole uspravno spavati te ljenivcem koji se nalazi u potrazi za ljubavi.

Ispričan s humorom, intimom, emocijama i očaravajućim kinematografskim sjajem, film „Zemlja: Jedan čudesan dan“ na spektakularan način prikazuje nam kako je svaki dan ispunjen naoko neviđenim dramama i čudesima koje ne možemo niti zamisliti!

Žanr: Dokumentarni
Trajanje: 95 min.
Zemlja: Velika Britanija
Naratori: Robert Redford & Jackie Chan
Redatelj: Richard Dale i Peter Webber

Vidimo se na filmu u vrtu!

Rock Anthology | 19/09/20 VIB Garden

U subotu 19. rujna vodimo vas na putovanje uz rock hitove, od samih početaka pa do današnjih ikona, za što će se pobrinuti naš i vaš selektor DJ Snih.

SUBOTA 19.09.2020 | Rock Anthology by DJ Snih @Vintage Garden | Start 18:00 | Upad: lay low & chill

FB:

Od rocka se ne može pobjeći. Kao kulturni fenomen, rock glazba je na svijet utjecala kao nijedna druga – smatra se zaslužnom za okončavanje ratova i širenje mira i tolerancije, kao i kvarenje nevinih i širenje moralne truleži.

#HAPPYHOUR (16:00 – 20:00)
sve rakije 9,00 kn
Pelinkovac 9,00 kn
Jägermeister 12,00 kn
Stolichnaya 12,00 kn
Jameson 15,00 kn
Beefeater 15,00 kn

Večeras vas vremeplovom vodimo u period od kad je rock bio mlad pa sve do današnjih rock ikona. Namjerno zalutaj u Savsku 160 i prepusti se putovanju rock antologijom.

Novi Val: Komisija za šund | 18/09/20 VIB Garden

U petak 18. rujna ne propusti priliku da te u čarobnom ambijentu Ljetnog vrta provedemo kroz Novi Val, glazbeni period koji je stvorio vječne bendove s prostora bivše države: Haustor, Idoli, Azra, EKV, Šarlo Akrobata… i ostale zlatne glazbene izdanke 70-ih godina.

PETAK 18.09.2020 | Novi Val: Komisija za šund by DJ Snih @Vintage Garden | Start 20:00 | Upad: lay low & chill

FB: https://www.facebook.com/events/250517716129714/

Original artwork: Mirko Ilić
(Novi Val kompilacija, 1981.)

N*O*V*I***V*A*L
SFR Jugoslavija je posljednja zemlja koja je imala izrazito veliku i dobro razvijenu novovalnu scenu, što je posebno znakovito u kontekstu činjenice da se radilo o socijalističkoj zemlji. Novi val u Jugoslaviji javlja se krajem 70-ih godina, mahom pod utjecajem američkog i britanskog novog vala, a kao odgovor na rock glazbu iz prethodnih perioda jugoslavenske muzike.

Beogradski bend Idoli bio je jedan od najpopularnijih, ali i najsuberzivnijih novovalnih bendova u SFR Jugoslaviji. Njihovi najveći hitovi, “Maljčiki” i “Retko te viđam sa devojkama”, bili su izrazito popularni, unatoč činjenici da su kritizirali režim, odnosno govorili o društveno delikatnoj temi homoseksualnosti.

Među prvim novovalnim bendovima u Jugoslaviji bili su ljubljanski Pankrti te zagrebački Haustor, Azra i Prljavo kazalište, mada već u narednim godinama u Srbiji dolazi do osnivanja bendova Pekinška patka, Šarlo Akrobata, Električni orgazam i Idoli. Isprva pod snažnim utjecajem punka, novovalni bendovi u Jugoslaviji bili su naglašeno angažirani, eksplicitni i društveno kritični, mada su, unatoč tome, uspjeli izbjeći probleme s režimom, koji je ipak blagonaklono gledao na pokret. Jjedan od ponajboljih primjera je pjesma “Maljčiki”, koju su 1981. godine izdali Idoli, a koja je bila enorman hit u Jugoslaviji, unatoč činjenici da pjesma nije slavila vrijednosti socijalističke ideologije, već ih je parodirala. Društveno angažirane i kritičke pjesme radili su i bendovi poput Azre, Haustora, Pankrta i drugih. Iako je država osnovala tzv. Komisiju za šund, koja je većinu ovih angažiranih pjesama etiketirala “šundom”, izuzev većeg poreza, nikakvih direktnih sankcija prema autorima i pjesmama nije bilo.

Izuzev klasičnog punka, brojni drugi pravci su utjecali na novovalne bendove u Jugoslaviji, a među njima su ska/reggae (Haustor, čiji je debitanski singl “Moja prva ljubav” iz 1981. godine postao nacionalni hit), art punk/post-punk (Šarlo Akrobata), punk rock (Prljavo kazalište, Pekinška patka) i eksperimentalna muzika (Laboratorija zvuka). Ubrzo je novi val nadišao svoje glazbene okvire i postao društveni pokret, odnosno svojevrsno buđenje mladih umjetnika, ali i društvene svijesti, što će kasnije dovesti do još većeg broja novih i inovativnih umjetničkih tendencija. Uz to, novi val je uživao i veliku društvenu podršku, a posebnu promociju dao mu je omladinski tjednik Polet, koji je zaslužan i za organizaciju debitantskih koncerata mnogih novovalnih bendova, te Džuboks.

Iako je već sredinom 80-ih godina novi val počeo jenjavati u Jugoslaviji, njegov je utjecaj na muzičku, ali i umjetničku scenu te države bio enorman. U Bosni i Hercegovini se ubrzo razvila specifična varijanta novog vala, novi primitivizam, koji je angažiranost novog vala kombinirao sa specifičnim humorom. Uz to, diljem zemlje javljaju se i drugi pravci, dotad nepoznati u Jugoslaviji, poput novog romantizma, post-punka ili art rocka.

Vidimo se u Ljetnom vrtu!

Music From the Big Screen | 17/09/20 VIB Garden

U četvrtak 17. rujna vodimo te na jedno od uzbudljivijih glazbenih putovanja u Ljetnom vrtu. Spremili smo izvrsnu selekciju glazbe koja je ili stvorena za film ili ju je film proslavio. Kako god, ako morate, zamislite film bez glazbe…

ČETVRTAK 17.09.2020. | Music From the Big Screen by DJ Snih @VIB Garden | Start: 18:00 h I Ulaz: FREE

FB: https://www.facebook.com/events/645626439703333/

Divna je ta glazba. Upravo zato vas i čeka presjek kroz sve filmske žanrove, a ujedno i glazbene :). Into the wild ’till Trainspoting, od potrage za Sugarmanom kroz dirty dancing kraj američkih grafita ranim buđenjem u Vijetnamu odkud krećemo u svemir… Krucijalni četvrtak bez granica.

Sve je počelo 1927. s Pjevačem jazza. Glazba je usporedo s razvojem 7. Umjetnosti zarazila stanovništvo Zemlje. Od rođenja Simbe pa do potopa Titanica. Neobično i prekrasno bunilo osjetila.

Da malo spomenemo par povjesnih fakata. Kultni kipići od pozlaćenog britanija, tzv. Oscari, dodjeljuju se godišnje u različitim kategorijama, pa i za najbolju originalnu glazbu te najbolju pjesmu iz filma. Najviše nominacija, čak 46, dodijeljene su američkom skladatelju Johnu Williamsu. Osvojio je impozantnih 5 kipića.

Nagrada Oscar za najbolju originalnu pjesmu omogućila je veliku i trajnu popularnost mnogim pjesmama. Primjerice pjesma Baby, It’s Cold Outside se izvodi gotovo 70 godina, dok je film za kojeg je skladana zaboravljen.

Sigurno ste čuli i za ovu gospodu: Henry Mancini, Ennio Morricone, Hans Zimmmer, Howard Shore, Danny Elfman, Michael Giacchino, Ramin Djawadi i James Newton Howard.

Od hrvatskih je skladatelja, jedan od najproduktivnijih svakako bio Arsen Dedić koji je skladao temu za TV seriju U registraturi, dok je prvi zvučni igrani film u Hrvatskoj bio kratki film Šešir Oktavijana Miletića (1937), čiju je glazbu potpisao Eduard Gloz.

Ne propusti putovanje kroz svijet zvuka velikih ekrana.
Vidimo se u Ljetnom vrtu!

Submarine Square: 17-19. rujna | VIB Garden

Od četvrtka 17.09. pa do subote 19.09., svaki tri dana od 17:00h ne propusti zasladiti nepce u novom food pop-up pointu u Savskoj 160. Submarine stiže u Vintage Industrial, a ti se samo trebaš opustiti u našem vrtu, naručiti klopu, naručiti cugu i uživati finu glazbenu selekciju.

ČETVRTAK 17/09 // PETAK 18.09. // SUBOTA 19.09. | SUBMARINE SQUARE@Vintage Garden | Start 17:00 | Upad: lay low & chill

FB: https://www.facebook.com/events/3677501392269654/

Submarine je 100% hrvatski brand koji radi isključivo sa sastojcima od domaćih proizvođača. Ujedno su i prvi brand koji je uvršten na kartu 50 najboljih burgera u svijetu. Ako niste, evo savršene prilike za probati hvaljene burgere, a ako jeste, onda se sigurno vidimo ta naredna tri dana.

U VIB nude i poseban burger (El Primero), kojeg je nemoguće probati u restoranima. Samo u Vintage Industrialu.

Evo što te čeka ta tri dana uz slasnu ponudu Submarinea:

ČET 17.09. Music From the Big Screen
facebook.com/events/645626439703333/

PET 18.09. Novi Val: Konisija za šund
facebook.com/events/250517716129714/

SUB 19.09. Rock Antologija
facebook.com/events/3487405511317370/

Vidimo se u VIB Gardenu u Savskoj 160.

Go Loco! | 16/09/20 VIB Garden

Ne propusti premijerno ukazanje novog nam party programa na kojem ćeš ‘ izludit’ od ponude i odlične glazbe. Vodimo vas ‘back to school’ do punk rock stvari, a dodatno ložimo i s neizbježnim crossover žanrovima koji su se pretapali posljednjih 20 i kusur godina.

SRIJEDA 16.09.2020 | Go Loco! @Vintage Garden by DJ Snih | Start 20:00 | Upad: lay low & chill

FB: https://www.facebook.com/events/2674792602624208/

… Rage Against The Machine, Nirvana, Foo Fighters, Pixies, Red Hot Chili Peppers, Queens of the Stone Age, The White Stripes, The Offspring, Green Day, Blink-182, Sum 41, My Chemical Romance, Linkin Park, Limp Bizkit, Rammstein, System of a Down, Evanescence, Panic! At The Disco, Fall Out Boy, Good Charlotte, Less Than Jake, Tool, Weezer, Hole, Marilyn Manson, Faith No More, Deftones, P.O.D., Korn, Papa Roach, Body Count, Cypress Hill, Bad Religion, Audioslave…

Bar na jedan dan, naš Ljetni vrt će prisvojiti vrijednosti Día de Muertos i u srijedu 16. rujna vas pozivamo da odbacite tugu i jad, jer ne znaš što će biti sutra, a u tom slučaju bolje se okrenuti iću i piću i zaboravit na sve ostalo, bar na kratko.

Vidimo se u Ljetnom vrtu.

ZNAK – kviz znanja u Ljetnom vrtu | 15/09/20

UTORAK 15.09.2020. I ZNAK – kviz znanja u Ljetnom vrtu I Start 20:00 I PRIJAVE isključivo putem ONLINE obrasca

FB: https://www.facebook.com/events/911935309212885/

Nastavljamo s našim kvizaškim seansama u Ljetnom vrtu Vintage Industriala, a obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo, još uvijek se držimo pravila:

1. Prijave se obavljaju isključivo unaprijed putem online obrasca: https://forms.gle/pmGQJtBuZSiJjSMc9

2. Broj stolova je ograničen, a time i broj ekipa. Igrački stolovi će biti označeni, te po dolasku se javite Petri koja će vas evidentirati i pustiti da sjednete, a maksimalan broj igrača je 4.

3. Nabrusite olovke i vidimo se u Ljetnom vrtu.

Moderne društvene igre | 13/09/20 VIB Garden

Dobrodošli na predvečerje Društvenih Igara u Vintage Gardenu, iza kojih stoje jedini hrvatski game shop Carta Magica i Udruga za promicanje društvenih igara Talus.

NEDJELJA 13.09.2020. Moderne Društvene Igre @ VIB Garden I 16:00 – 20:00

FB: https://www.facebook.com/events/304192564201115/

Dovedite frendove, dođite na pivu i najvažnije od svega – zabavite se uz neke od najnovijih i najpopularnijih naslova modernih društvenih igara danas.

Uživajte u velikom broju modernih društvenih igara koje za vas osigurava Carta Magica. Naši voditelji pomoći će vam da odaberete društvene igre.

Popis trenutne kolekcije igara Carta Magica možete pogledati ovdje: tiny.cc/VIB_drustvene_igre

idealne za vaše društvo. Sudjelovanje je za članove udruge Talus
besplatno, a za sve ostale iznosi simboličnih 10 kuna koji će se
iskoristiti kako bi se svaki mjesec otvorio neki novi naslov po Vašem izboru!

Vidimo se u Ljetnom vrtu!

Sunday Funday | 13/09/20 VIB Garden

Nedjelju 13. rujna od 11:00 ujutro proglašavamo Sunday Funday uz posebne #happyhour akcije. Zato skreni u Ljetni vrt Savske 160 i uživaj S/F selekciju glazbe kojom te vraćamo u prošlost sve do Franka Sinatre, lay low & lounge glazbe pa do soul kabareta.

NEDJELJA 13.09.2020. Sunday Funday @VIB Garden | Start 11:00 | Upad: lay low & chill

FB: https://www.facebook.com/events/1920857981389353/

Provjerite happy hour akcije koje smo vam pripremili kroz cijeli dan:

#HAPPYHOUR (09:00 – 15:00)
sve kave

#HAPPYHOUR (09:00 – 20:00)
sve rakije 9,00 kn
Pelinkovac 9,00 kn
Jägermeister 12,00 kn
Stolichnaya 12,00 kn
Jameson 15,00 kn
Beefeater 15,00 kn

Uhvati savršenu jutarnju, popodnevnu ili večernju atmosferu lijene nedjelje i pronađi svoj kutak u našoj zelenoj oazi prošaranoj šarenim bojama, hrpom retro detalja. Garantiramo savršen bijeg nedjeljom.

It Sunday but it’s Funday!
Vidimo se u Ljetnom vrtu!

Gin Garden of Good & Evil | 12/09/20 VIB Garden

U subotu 12. rujna čeka vas once-in-a-life-time akcijska ponuda najfinijih ginova i tonika kakov bi vam uljepšali mjesec rujan. Savršen chill uz finu glazbenu selekciju u Ljetnom vrtu. Skupi ekipu i osiguraj svoje mjesto na vrijeme pri Savskoj 160.

FB: https://www.facebook.com/events/328702398248866/

SUBOTA 12.09.2020. | Gin Garden of Good & Evil @VIB Garden | Start: 18:00 h I Ulaz: FREE

ČET – SUB (10.09.-12.09.) od 17h-24h baci oko na super finu klopu powered by Krojačnica – jela skrojena po mjeri baš za tebe.
–> tiny.cc/Krojacnica10_12

Gibson’s London Dry 16kn
Beefeater London Dry 18kn
Beefeater Pink 18kn
Bombay Sapphire 18kn
Hendrick’s 18kn
Monkey 47 35kn
Beefeater + tonic 20kn
Beefeater Pink + Inka tonic 30kn
2x Hendrick’s + Thomas Henry 50kn

Jesen je pred vratima pa iskoristi dok traje lijepo vrijeme, bilo da je to slobodnim vikendima, jutarnjim ili pak poslijepodnevnim satima. Skreni u Savsku 160, odaberi naš Vrtnjak ili se zavaljaj nakon posla ili faksa u Grif baru.

Vidimo se u Savskoj 160.