Trobecove Krušne Peći & Brujači – četvrtak 12.4.2018. Vintage Industrial

U četvrtak 12.4. vam dovodimo jedan od najposebnijih rock bendova ovih prostora, koji aktivno djeluje od ’81., a i kad jednom čuješ ime, teško da ćeš ih zaboravit – TROBECOVE KRUŠNE PEĆI!

Uz njih, nastupit će i još jedni heroji zagrebačke scene – BRUJAČI koje karakterizira opaki distorzirani bas, kratke i oštre gitarske sekvence koje režu poput žileta, plesni ritmovi i prodoran vokal što stvara njihov prepoznatljivi hard disco rolling thunder stil koji poziva na danse macabre.

Karte 45/55 kn I Pretprodaja: VIB & Dirty Old Shop

FB: https://www.facebook.com/events/1471002993027023/

TROBECOVE KRUŠNE PEĆI
Hrvatski je avangardni postpunk bend iz Zagreba. Osnovani su 1981. godine te su se izdvojili od ostatka scene s vrlo intenzivnom, konkretnom i bučnom formi rocka, što mu je dalo epitet avangardnog.

Ono što je dodatno djelovalo na budućnost benda je bilo upravo i ime, obzirom da su se nazvali po Metodu Trobecu te su u imenu također spomenuli i način na koji je ‘djelovao’.

Što sviraju? Alternativni rock, punk, postpunk, noise, no wave, psihodeliju s funkom… Nije toliko bitno u koju ćete ih ladicu staviti jer to ionako nećete moći, bitno je da ih pogledate i poslušate uživo!

DISKOGRAFIJA:
1984. Demo album
1985. Neobjavljeni album
1987. Ta krvava prošlost… LIVE album
1992. 85
2013. S mukom žvaču trubadurov vrat (kompilacija)
2017. Ether

ČLANOVI:
Darko Begić – vocal
Mario Barišin – bass
Gordan Dorvak – drums
Ivan Vinski – guitar
Damir Kafka – sax

FB: https://www.facebook.com/TrobecoveKrusnePeci/
BC: http://music.geengerrecords.com/album/s-mukom-va-u-trubadurov-vrat

BRUJAČI
Brujači su zagrebački bend osnovan još u devedesetim godinama, a u raznim su inkarnacijama, uvijek dosljedni vlastitome izričaju, evoluirali do zvuka kojeg predstavljaju novim albumom Ladanje (Dirty Old Label / Geenger Records).

Kreativnu okosnicu benda čine Mario Barišin (bas i glas), Franjo Glušac (gitara) i Viktor Krasnić (bubanj, glas), inače članovi raznih srodnih i kultnih projekata (Trobecove krušne peći, Haustor, Peach Pit, Franz Kafka Ensemble, Dosh Lee, Šumski…) koji pod znakovitim imenom Brujači stvaraju sasvim novu i specifičnu zvučnu sliku.

FB: https://www.facebook.com/BrujaciBuzzers/
BC: http://music.brujacibuzzers.com/

***************************************
Više informacija o programu Vintage Industriala:
www.vintageindustrial-bar.com
www.facebook.com/vintageindbar
www.twitter.com/VintageIndBarZg
www.instagram.com/vintageindzagreb