O T K A Z A N 0 — TALIB KWELI | 09/02/20 VIB

Večerašnji koncert Taliba Kwelija u zagrebačkom Vintage Industrialu je otkazan. Menadžment američkog repera izjavio je da su koncert bili primorani otkazati zbog Talibovih nastalih zdravstvenih poteškoća s glasnicama. Iz istog razloga, navode da su otkazana su i preostala dva datuma europske turneje, u Francuskoj i Švicarskoj.

Organizator koncerta i menadžment trenutno ulažu napore da dogovore novi termin koncerta u Zagrebu o čemu će obavijestiti čim informacija bude potpuna.

O otkazanom koncertu, oglasio se putem menadžmenta i sam Talib Kweli:

To My Fans in Zagreb Croatia, I am sorry that I will have to reschedule my show tomorrow that I know many of you were looking forward to. In order for me to give you the best possible show i must take care of my health first. We are working on rescheduling this show, and I will be back soon to rock with you. 

One –
Talib Kweli

Povrat novca na kupljene ulaznice započet će već sutra, u ponedjeljak, 10. veljače, i trajat će do 10. ožujka. Ostvaruje se na prodajnim mjestima gdje su ulaznice bile i kupljene (Dirty Old Shop, Vintage Industrial/GRIF). Povrat novca za ulaznice kupljene u Entrio sustavu (online na www.entrio.hr ili offline na jednom od Entrio prodajnih mjesta) potrebno je zatražiti mailom na adresu reklamacije@entrio.hr najkasnije do 20. ožujka.

 

 

FB: https://www.facebook.com/events/523539991705241/

Talib Kweli rodom je iz Brooklyna i jedan od najtalentiranijih svjetski priznatih glazbenika. Na sceni već više od 20 godina, slavu je stekao još krajem devedesetih u radu s Mos Defom kao polovica rap dua Black Star, a uz fantastičnu solo karijeru koja je uslijedila iza sebe ima i sjajne kolaboracije s velikim imenima kao što su Kanye West, J Dilla, Pharrell, Kendrick Lamar i drugi.

Ovog masterminda lirike s rafiniranim darom za vrhunske rime krasi i osobita društvena osviještenost i politička oštroumnost koje proizlaze iz njegovog dugogodišnjeg bavljenja aktivizmom, posebice usmjerenog na teme rasnih stereotipa i policijske brutalnosti. Svoje djelovanje proširio je i na pokretanje podcasta People’s Party gdje u goste dovodi promišljene, strastvene ljude iz područja kulture, često velika imena iz hip hop krugova, s kojima razgovara o umjetnosti, politici i društvenim pitanjima te problemima današnjice.

Talib Kweli – „Get By“
🎶 www.youtube.com/watch?v=UVtpXvzzXiA

S gotovo milijun Facebook followera i višemilijunskih pregleda pjesama na YouTube platformi, Talibova diskografija obuhvaća osam studijskih albuma. Posebno se ističu “Quality” (2002.) na kojem se nalazi megahit “Get By” s Kanye Westom i album “The Beautiful Struggle” (2004.) gdje su svoje prste imali producenti Neptunes, Just Blaze i Kanye, a koji je iznjedrio i suradnju s Mary J. Blige. U partnerstvu s Warner Brosom, album “Eardrum” (2007.) izlazi mu na vlastitoj etiketi Blacksmith i postiže izuzetan uspjeh hvatajući drugo mjesto na Billboardovoj ljestvici 200 albuma. Samo u prvom tjednu prodano je oko 60 000 kopija ovog izdanja čineći ga tako njegovim najprodavanijim albumom koji je ponovno donio fascinantne suradnje među kojima se ističu Madlib, will.i.am, Hi-Tek, Pete Rock i drugi. U 2011. pokrenuo je i vlastitu etiketu Javotti Media na kojoj podupire izdavanje nezavisne glazbe, filmova i knjiga. Posljednji objavljeni album mu je “Radio Silence” iz 2017., no nedavno je potvrdio reunion projekta Black Star s Mos Defom otkrivajući i da je njihov dugoočekivani novi album već snimljen.

Talib Kweli – „Never Been In Love ft. Just Blaze“
🎶 www.youtube.com/watch?v=jyqkw0z6Shs

Talibova aktualna turneja uključuje tek nekoliko europskih gradova poput Amsterdama, Stockholma, Strasbourga i Osla, tako da će najavljeni koncert u Zagrebu biti i jedini u ovom dijelu Europe. Dolazak u Vintage Industrial 9. veljače bit će ekskluzivan i zbog nastupa hip hop legende u užarenoj klupskoj atmosferi uz nikad bliži kontakt s publikom.