Svibanjske psihodelije u Savskoj 160

U ovom mjesecu spremamo dva psihodelična koncerta koji će iz cipela izuti svakoga. U četvrtak 11-og stižu nam škotski mračni psihodeličari The Cosmic Dead. kojima će se pridružiti i poznati zagrebački bend Fjodor. Tjedan dana kasnije, 11-og stižu nam zapadnjaci iz SAD-a Ecstatic Vision, a kojima će pak društvo na pozornici praviti varaždinski riff lordovi Drone Hunter.

 

četvrtak 11.5.2017.  Fjodor + The Cosmic Dead ”’Psych Is Dead: Spring Vacation tour Europe 2017”

vrata 20:00 h I Start 21:30 h

40 kn / 55 kn I Ulaznice u pretprodaji potražite u Kavezu, Vintageu i Dirty Old shopu

THE COSMIC DEAD (Glasgow)

Četveročlani heavy psych rokeri The Cosmic Dead osnovani su 2010. godine u Glasgowu da bi već 2011. godine izbacili ‘Psychonaut’ – digitalno izdanje sa 4 pjesme koje su zapravo jamovi sa probi. Nekoliko mjeseci kasnije, njemačka etiketa ‘Who Can You Trust’ objavila je taj ‘demo’ i na kazeti. Napisali su 4 pjesme, ali koje ukupno traju 80 minuta, a polovica tog vremena se odnosi na zadnju stvar ‘Father Sky, Mother Earth’.

Danas su ipak ušli malo u okvire šire publike, ali malo. Na zagrebačkom koncertu promovirat će šesti studijski album ‘Psych Is Dead’, koji je službeno izašao 21. travnja, a tematizira međuzvjezdana putovanja sumornim svemirom.

Psych Is Dead Tracklist:
A. Nuraghe (21:54)
B1. Psych Is Dead (8:23)
B2. #FW (15: 28)

Provjerite i ostale njihove uratke – thecosmicdead.bandcamp.com

FJODOR (Zagreb)

Fjodor, pshihodelični/space/noiz bend iz Zagreba čija je glazba nastala pod utjecajem različitih glazbenih žanrova kao što su krautrock, jazz, noise, space, elektronika, metal, balkanska i orijentalna te suvremena i klasična glazba, osnovan je 2006. godine kao trio, dok su momentalno’apgrejdani’ na četiri člana.

Samostalno su izdali dva albuma: “I” (2008.) i “Riding through the Black Hole” (2011.), dok se posljednji studijski uradak “St. Anthony’s Fire”(2013.) može nazvati konceptualnim albumom u obliku jedne 45-minutne pjesme koja je utjelovljenje čistog instrumentalnog progresivnog rocka pomiješanog sa psihodeličnim rifovima i space synthevima.

Tijekom godina, bend je odradio nekoliko europskih i balkanskih turneja te dijelio pozornicu s bendovim poput Zechs Marquise, Dukatalon, Belgrade Noiz Society i Oresund Space Collective. Za Fjodor kažu da zvuče kao rani Pink Floydi na steroidima, a trenutnu postavu benda čine: Ivan Beuc – gitara, Aljoša Reljić – bubnjevi, Marko Plešnik – bas i Siniša Mraović – gitara/synth.

Provjerite i ostale njihove uratke – fjodor.bandcamp.com/

———————————————————————————————————–

četvrtak 18.5.2017. Američki psihodelični rockeri Ecstatic Vision + varaždinski Drone Hunter

 40 kn / 55 kn I Ulaznice u pretprodaji potražite u Kavezu i Vintageu (Savska 160) te u Dirty Old shopu (Tratinska 18)

Vintage Indutrial dovodi sjajan psihodelični rock četverac iz Philadelphije – ESTATIC VISION! Nakon raspada benda A LIFE ONCE LOST (5 studijskih albuma), dio članova, Doug Sabolick and Jordan Crouse, par godina kasnije osnovali su bend, a inspiraciju za novo ime pronašli su na svom zadnjem albumu – Ecstatic Trance (2012).

Estatic Vision su: Doug Sabolik/ Michael Field Connor/ Jordan Crouse/ Kevin Nickles i od samo starta 2014. su pod etiketom Relapse Records.

Na zagrebačkom koncertu promovirat će novi album Raw Rock Fury pa ako ste fan Clutcha, Hawkwinda i Captain Beefhearta, ovo je definitivno bend za vas.
www.facebook.com/pg/ecstaticvision
ecstaticvision.bandcamp.com

DRONE HUNTER
Iz nedalekog Varaždina dolaze Drone Hunter, instrumentalni riff worship rokenrol bend nastao na prvi april 2012. Nije šala već beskompromisni nisko naštimani rokenrol bez vokala, bez efekt pedala, bez pizdarija!

Iza benda su 2 DYI albuma ‘Drone Hunter’ (2013.) i ‘Welcome To The Hole’ (2016).

www.facebook.com/DroneHunter
http://dronehuntercro.bandcamp.com/