Nirvana Tribute – petak 6.4.2018. Vintage Industrial

Kao i svake godine, u petak 6. travnja prisjetit ćemo se jednih od velikana grunge i rock scene – Nirvane i to dan nakon što je ovaj svijet napustio njihov frontman Kurt Cobain (20. veljače 1967.- 5. travnja 1994.). Čak vas presjek karijere koja broji tek tri studijska albuma, ali koja su očito bila dovoljna da Nirvani osiguraju vječnu slavu u rock klasicima.

Omaž Nirvani dat će vjerojatno najbolja glazbena opcija za ovakav koncert – Chris Ian & Pangea. Chrisa većina zna iz nekoliko glazbenih priča. Osim što već 15ak godina svira na zagrebačkim ulicama, frontman je dva odlična benda – Malady Lane & Killed A Fox (koji spremaju i novi album ove godine). 

PETAK 6.4.2018. | Nirvana Tribute + DJ PROGRAM @Vintage Industrial Bar | Start 20:00 I Upad do 22:00 FREE I Koncert 23:30 I Karte: 10 kn (za studente) / 20 kn 

FB: https://www.facebook.com/events/196204190967609/

Chris se jednom godišnje u Vintage Industrial vrati povodom obljetnice smrti Kurta Cobaina, ovaj put to je 24. obljetnica po redu. No, nitko neće plakati već uživati uz hitove koje je ovaj bend pružio u relativno kratkom periodu djelovanja.

Prije točno 30 godina, pjesma Love Buzz, s albuma Bleach završila je kao prvi službeni sinlg ovog benda kojeg su zasvirali razne svjetske ljestvice, no trebalo je još nekoliko singlova da se cijela priča zavrti globalno.

Ljubavni buzz će vam priuštiti i DJ Frajman koji vas nakon koncerta do ranih 5 ujutro vodi hitovima, ali i van struje grunge ere.

*************************************
NIRVANA
Nirvana je bio američki rock sastav koji su osnovali pjevač i gitarist Kurt Cobain i basist Krist Novoselic u Aberdeenu, Washington 1987. godine. Nirvana je imala velike promjene bubnjara a najpoznatiji bubnjar bio je Dave Grohl, koji se pridružio sastavu 1990. Sa velikim hitom “Smells Like Teen Spirit” sa njihovog drugog albuma Nevermind (1991.)

Nirvana je postala planetarno popularna, a ujedno je i “stvorila” podvrstu alternativnog rocka – grunge. I ostali grunge sastavi sa područja Seattlea kao Alice in Chains, Pearl Jam i Soundgarden su također stekli popularnost, te je tako grunge postao najdominantniji žanr na radijima i TV-u u SAD-u u vrijeme ranih do srednjih devedesetih godina prošlog stoljeća. Frontman Nirvane, Kurt Cobain često je bio proglašavan “predstavnikom generacije” sa Nirvanom kao glavnim glazbenim sastavom Generacije X[1] Cobain nije volio to što mu se poklanja toliko pozornosti u medijima, smatravši da poruke sastava i umjetničko izražavanje ljudi pogrešno tumače.

Nirvana se raspala zbog samoubojstva frontmena i vođe sastava Kurta Cobaina u travnju 1994. godine, ali unatoč prestanku rada, popularnost sastava nije pala. Čak štoviše, iz godine u godinu mnogi mlađi naraštaji otkrivaju glazbu i pjesme koje pisao jedan od najvećih glazbenika u povijesti glazbe.

2002. godine, pjesma “You Know You’re Right” – nedovršeni demo sastava osvojio je top liste radio postaja širom svijeta. Od njihovog prvog nastupa, prodali su više od 25 milijuna albuma samo u SAD-u i preko 50 milijuna u svijetu.

DISKOGRAFIJA
1989. Blew EP
1989. Bleach
1991. Nevermind
1992. Hormoaning EP
1993. In Utero
1994. MTV Unplugged in New York LIVE
1996. From the Muddy Banks of the Wishkah LIVE
2009. Live at Reading 1992.

*************************************
Više informacija o programu Vintage Industriala:
www.vintageindustrial-bar.com
www.facebook.com/vintageindbar
www.twitter.com/VintageIndBarZg
www.instagram.com/vintageindzagreb