Mjesec europskog filma: Everybody knows | 01/09/19 VIB

U nedjelju 01. rujna pogledajte u našem Ljetnom vrtu misteriozni triler ‘Everybody knows’ dvostrukog oskarovca Asghara Farhadija s odličnim glumačkim tandemom – Penélope Cruz, Javier Bardem. S ovim filmom ujedno najavljujemo rujan europskog filma u Savskoj 160.

NEDJELJA 01.09.2019. | Mjesec europskog filma: EVERYBODY KNOWS @VIB Garden | Start: 21:00 h | Upad: FREE

FB: https://www.facebook.com/events/2371075543013917/

Na krilima filma „Trgovački putnik“ s kojim je osvojio svoju drugu prestižnu nagradu Oscar (prvu je osvojio 2011. godine za remek-djelo „Nader i Simin se rastaju“), iranski redatelj Asghar Farhadi napisao je i režirao španjolski psihološki triler „Svi znaju sve“ s Penélope Cruz, Javierom Bardemom i Ricardom Darínom u glavnim ulogama.

Priča filma prati Lauru koja sa svoje dvoje djece iz Argentine putuje u mali gradić u kojem je odrasla u Španjolskoj kako bi prisustvovala vjenčanju svoje sestre. Usred radosnog ponovnog obiteljskog okupljanja i proslave, starija kćerka biva oteta. U napetim danima koji slijede, razne obiteljske tenzije kao i duboko skrivene tajne same zajednice malog gradića izaći će na površinu.

O REDATELJU
Asghar Farhadi rođen je 1972. godine u Iranu. Diplomirao je dramske umjetnosti na sveučilištu u Teheranu 1998. godine, a nekoliko godina kasnije magistrirao je kazalište na sveučilištu Tarbiat Modarres. Godine 2003. režirao svoj prvi film, „Dancing in the Dust“ s kojim je privukao pozornost na filmskom festivalu u Moskvi, a godinu dana kasnije režira „Beautiful City“ s kojim osvaja nagrade na festivalu u Varšavi. Njegov treći film, „Fireworks Wednesday“ iz 2006. godine osvaja nagradu zlatni Hugo na filmskom festivalu u Chicagu.

Četvrti film „About Elly“ iz 2009. godine donio mu je srebrnog medvjeda za režiju na filmskom festivalu u Berlinu. S filmom „Nader i Simin se rastaju“ iz 2011. godine Farhadi postiže do tada svoj najveći uspjeh, prima hvalospjeve publike i kritike kako u Iranu, tako i u ostatku svijeta i osvaja prestižnu nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma.

Godine 2016. ponavlja uspjeh s filmom „Trgovački putnik“ s kojim također osvaja Oscara (i brojne druge nagrade) u kategoriji najboljeg stranog filma. „Svi znaju sve“ njegov je osmi film u karijeri.

Žanr: Drama, Triler, Misterija
Trajanje: 132 min.
Zemlja: Španjolska
Redatelj: Asghar Farhadi
Uloge: Penélope Cruz, Javier Bardem, Bárbara Lennie, Ricardo Darín

#ljetousavskoj #ljetouvrtu #ljetonaterasi #vintageindustrial #savskacesta160 #summergarden

**************************************
Više informacija o programu Vintage Industriala:
www.vintageindustrial-bar.com
www.facebook.com/vintageindbar
www.twitter.com/VintageIndBarZg
www.instagram.com/vintageindzagreb