Jazz Garden: Oridano Gypsy Jazz | 14/08/19 VIB

Orjen Riđanović i Milivoj Majdak dobro su znani pripadnici hrvatske/regionalne jazz/gypsy jazz scene, kao članovi Oridano Gypsy Jazz Band-a, ali i u formi gitarskog dua.

SRIJEDA 14.08.2019. | Jazz.hr in Jazz Garden: ORIDANO GYPSY JAZZ @VIB Garden | Start 20:00 | Upad: FREE

GYPSY JAZZ GUITARS – ORJEN RIĐANOVIĆ I MILIVOJ MAJDAK – GITARISTIČKA GYPSY JAZZ SENZACIJA

FB: https://www.facebook.com/events/2300676910193228/

Uživajte u atmosferi koju stvara ovaj virtuozni gypsy jazz gitarski duo!

FB: web.facebook.com/OridanoGypsyJazzBand
YT: www.youtube.com/user/mroridano
SC: soundcloud.com/oridanogypsyjazzband
IG: instagram.com/oridano
T: twitter.com/oridano

***************************************
O BENDU:

U lipnju 2013. Oridano Gypsy Jazz Band potpisuje ugovor sa najuglednijom izdavaĉkom kućom specijaliziranom za žanr gypsy jazz ali i poznatom po brojnim drugim svjetski slavnim i hvaljenim jazz izdanjima, norveškim Hot Club Recordsom pod vodstvom Jona Larsena (Hot Club de Norvege), te objavljuje svoj autorski album prvijenac Oridano, saĉinjen od 9 autorskih kompozicija koje pružaju uvid u njihovo shvaćanje i interpretaciju gypsy swinga kao autonomne oblasti jazz glazbe i istovremeno pružaju presjek kroz glazbeno stvaralaštvo sastava u periodu do 2013.

Naredna, 2014. godina, sa sobom je donijela i drugo izdanje Oridano Gypsy Jazz Banda, naslovljeno Swing ’14, koje gravitira prema fenomenu jazz standarda i njegovoj valjanoj interpretaciji.
Jon Larsen iz Hot Club Recordsa je takoĊer uvrstio jednu skladbu s potonjeg albuma na prestižnu kompilaciju Django Festival 8, koja nudi uvid u ono najbolje što se danas može naći u svijetu gypsy jazza, a k tome i ĉini treće izdanje sastava.

2015. godine sastav je objavio svoj prvi singl, autorsku skladbu Orjena RiĊanovića Oridance, koju je izdala hrvatska izdavaĉka kuća Hitchtone Music & Promotion.

2016., novo izdanje Oridano Gypsy Jazz Banda, naslovljeno “Hot Club of Croatia”, njihov je treći album izdan za izdavaĉku kuću Hitchtone Music & Promotion (Zagreb, CRO). Kreativna pauza od dvije godine ipak je sa sobom donijela njihov prvi singl, “Oridance” (2015.), kojim su najavili nastavak autorskog rada s prvog albuma koji se tek ima uobliĉiti u neko nadolazeće izdanje.

“Hot Club of Croatia”, snimljen u postavi koja kombinira razne faze stvaralaštva Djanga Reinhardta (solo gitara, klarinet, violina, ritam gitara, kontrabas), predstavlja njihovu viziju repertoarnog kanona u gypsy jazzu. Kako svaki gypsy jazz izvoĊaĉ u nekom trenutku želi izdati album s Djangovim kompozicijama koje su dio repertoara svakog izvoĊaĉa u ovom pravcu, Oridano Gypsy Jazz Band je to uĉinio s ovim izdanjem i ukljuĉio skladbe poput “Nuages”, “Impromptu” ili “Blue Drag, da nabrojimo samo neke.

Rezultat je album koji u isto vrijeme spaja tradicionalnost ranog gypsy jazza i pogled u budućnost ovog izriĉaja. Radi li se o citatima u svrhu hommagea velikom Djangu ili invencijama koje žele predstaviti moderno lice ovog pravca jazza, “Hot Club of Croatia” je kompendij bogatog iskustva i posvećenosti ovom žanru, kao i testament dugogodišnjoj suradnji glazbenika koji su ga stvarali.

***************************************
Prvi album „Oridano“ (2013.) Download/Stream:
YouTube: www.youtube.com/watch?v=83NGHbp7wwE
Deezer: www.deezer.com/album/6721239

***************************************
Drugi Album „Swing ’14“ (2014.) Download/Stream:
YouTube: www.youtube.com/watch?v=Isx13spyC_E
Deezer: /www.deezer.com/album/7859964

***************************************
Treći Album „Hot Club of Croatia“ (2016.) Download/Stream:
YouTube: www.youtube.com/watch?v=NEVyUdFBMV0

#ljetousavskoj #ljetouvrtu #ljetonaterasi #vintageindustrial #savskacesta160 #summergarden

**************************************
Više informacija o programu Vintage Industriala:
www.vintageindustrial-bar.com
www.facebook.com/vintageindbar
www.twitter.com/VintageIndBarZg
www.instagram.com/vintageindzagreb