Green Book / Film u vrtu | 18/08/19 VIB

Prvu filmsku nedjelju, 18. kolovoza, donosimo vam trostrukog Oskarovca, ujedno onaj za najbolji film 2018. Godine -> Green Book s odličnim Viggom Mortensenom u glavnoj ulozi. Stiže jedan od najhvaljenijih filmova godine.

NEDJELJA 18.08.2019. | Film u vrtu: GREEN BOOK (3x Oskarovac ’18.) @VIB Garden | Start: 21:00 h | Upad: FREE

FB: https://www.facebook.com/events/341134703507117/

Dva puta nominiran za nagradu Oscar, Viggo Mortensen („Ruska obećanja“, „Kapetan Fantastični“) i dobitnik nagrade Oscar, Mahershala Ali („Moonlight“) glavne su uloge u filmu „Zelena knjiga: Vodič za život“. U netipičnom izletu u malo drugačiji žanr, redatelj Peter Farrelly („Glup i gluplji“, „Svi su ludi za Mary“) donosi nam priču inspiriranu istinitim prijateljstvom koje je nadvladalo rasne i klasne razlike šezdesetih godina u SAD-u.

Kada 1962. godine Tony Lip (Mortensen), izbacivač talijansko-američkog podrijetla koji nije završio niti osnovnu školu, dobije posao vozača Dr. Dona Shirleyja (Ali), svjetski poznatog pijanista (ujedno i Afroamerikanca), njih dvojica moraju se koristiti „Zelenom knjigom za crnce koji se nalaze na putu kroz američki jug“ kako bi im ona ukazala na nekolicinu mjesta koja se smatraju sigurnima za Afroamerikance.

Suočeni s rasizmom i opasnosti, kao i s neočekivanom humanošću i humorom, njih dvojica prisiljeni su za sobom ostaviti vlastite nesuglasice kako bi preživjeli i doživjeli putovanje svojih života.

Žanr: Komedija, Drama
Trajanje: 130 min.
Zemlja: SAD
Redatelj: Peter Farrelly
Uloge: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini…

#ljetousavskoj #ljetouvrtu #ljetonaterasi #vintageindustrial #savskacesta160 #summergarden

**************************************
Više informacija o programu Vintage Industriala:
www.vintageindustrial-bar.com
www.facebook.com/vintageindbar
www.twitter.com/VintageIndBarZg
www.instagram.com/vintageindzagreb